Η ομάδα μας

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ
 • Αγγλικά

  • Elias

   Elias

   Έχω μεγαλώσει μέχρι τα δεκαπέντε μου χρόνια στην Μελβούρνη της Αυστραλίας οπότε μητρική μου γλώσσα είναι τα αγγλικά. Αποφοίτησα από δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο της Αυστραλίας. Ζω στην Ελλάδα από το 1988 και σπούδασα μεθοδολογία διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας και αγγλική λογοτεχνία στο Βρετανικό Συμβούλιο. Δουλεύω ως καθηγητής αγγλικών από τα δεκαεννέα μου χρόνια και στις ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΑΛΙΑΚΟΥ από το 1996. Αρχή μου είναι οι μαθητές να αποκτούν άνεση λόγου στα αγγλικά, γι’ αυτό και επιμένω μόνο στη χρήση της αγγλικής γλώσσας μέσα στην τάξη, και θέλω να τους δίνω αυτοπεποίθηση ώστε να είναι πανέτοιμοι όταν δίνουν επίσημες εξετάσεις. Φροντίζω πάντα το μάθημα να γίνεται ενδιαφέρον, χρησιμοποιώντας τα υπερσύχρονα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει το σχολείο μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω στην εμπέδωση του λεξιλογίου αλλά και στην εξάσκηση του προφορικού λόγου. Επίσης θέλω πάντα να είμαι ενήμερος για της τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις εξετάσεις Cambridge και Michigan και γι’ αυτό παρακολουθώ σεμινάρια συνεχώς είτε μέσα στο σχολείο μας είτε εκτός.

  • Helen

   Helen

   I’m Helen and I am native Canadian. Born and raised in Toronto, I pursued my education there where I took multiple language courses. Moving to Greece after years, through hard work and personal studying, I found a job at the school of Taliakou, for which I have been employed since 1997. Throughout the years, I have taught multiple classes. Starting from really young kids by introducing them to the English language, up to students who want to pursue an education abroad. I have found it to be a rewarding experience with great satisfaction.

  • Vasso

   Vasso

   Το όνομά μου είναι  Βάσω. Σπούδασα Αγγλική Λογοτεχνία και Γλωσσολογία  στο  CUNY UNIVERSITY OF NEW YORK-QUEENS COLLEGE. Το 1991 ολοκλήρωσα το 1ο πτυχίο (BACHELOR’S) και το 1994 ολοκλήρωσα το MASTER’S (MA) στην Αγγλική  Λογοτεχνία. Έζησα στην Νέα Υόρκη από το 1988 εώς το 1995. Κατά την παραμονή μου εκεί δίδαξα  σε Ελληνοαμερικάνικα Γυμνάσια και Λύκεια. Παράλληλα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στις Βυζαντινές Σπουδές και στην Νεώτερη Ελληνική  Λογοτεχνία. Από το 1995 έως σήμερα εργάζομαι ως καθηγήτρια  Αγγλικών σε όλα τα επίπεδα. Η αγάπη για την διδασκαλία της Αγγλικής ήταν και είναι ένα σημαντικό κίνητρο για την επιτυχία των μαθητών μου.

  • Vivi

   Vivi

   Είμαι η Βιβή. Μεγάλωσα στο Μόντρεαλ του Καναδά. Μετά το λύκειο γύρισα στην Ελλάδα με την οικογένεια μου και σπούδασα Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγχρόνως παρακολούθησα ΄teacher’s training course’ στο ‘International House’.
   Διδάσκω από το τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο. Τα πρώτα δέκα χρόνια δίδαξα ενήλικες σε κεντρικό φροντιστήριο του Πειραιά. Εκ τότε δουλεύω στο κέντρο ξένων γλωσσών Taliakou.
   Αγαπάω τη δουλειά μου και μου αρέσει η επαφή με τα παιδιά καθώς πιστεύω πως έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτά.
   Μου αρέσει ο κινηματογράφος, το διάβασμα και οι πεζοπορίες.

  • Margarita

   Margarita

  • Vaggelis

   Vaggelis

  • Alexia

   Alexia

  • Amaryllis

   Amaryllis

  • Lia

   Lia

   Ονομάζομαι Λία. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Τορόντο, στον Καναδά. Αποκτώντας το πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας, αποφάσισα ότι ήθελα να συνεχίσω στον τομέα (ELT) διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας. Παρακολούθησα σεμινάρια πιστοποίησης στο Τορόντο και εργάστηκα σε ιδιωτικά σχολεία εκμάθησης Αγγλικών σε μαθητές που επιθυμούσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο αγγλικής πιστοποίησης (FCE, CPE, ECCE, ECPE). Επίσης εργάστηκα και σε σχολείο που ειδικεύεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπου λειτουργούν προγράμματα ενίσχυσης της αγγλικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα και για παιδιά μεταναστών. Αγαπώ πολύ τον τομέα μου, αλλά πολύ περισσότερο αγαπώ τα παιδιά γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα, να προσαρμόζω το μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες τους και είναι  πρόκληση το να εξηγώ τις απορίες τους όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να βλέπεις τα παιδιά να ωριμάζουν και να κατακτούν τους στόχους τους γνωρίζοντας πως και εσύ συντέλεσες με τον τρόπο σου σε αυτό.

  • Maria

   Maria

   Ονομάζομαι Μαρία. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αυστραλία. Εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών τα τελευταία 25 χρόνια, και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ταλιακού» τα τελευταία 15 χρόνια. Εκτός των Αγγλικών, έχω σπουδάσει στη θεολογική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Βασικός άξονας γύρω από  τον οποίο κινείται η δουλειά μου είναι η αγάπη για τα παιδιά καθώς και η πεποίθηση πως όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν με υπομονή, επιμονή και προσαρμόζοντας τη διαδικασία της διδασκαλίας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Φροντίζω να ενημερώνομαι διαρκώς πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με μαθησιακές δυσκολίες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας. Αγαπώ την Αγγλική γλώσσα, τα παιδιά και κατά συνέπεια τη δουλειά μου, την οποία φροντίζω να κάνω με υπευθυνότητα και συνέπεια.

 • Γαλλικά

  • Giota

   Giota

   Λέγομαι Γιώτα και είμαι καθηγήτρια γαλλικών.
   Η σχέση μου με τα γαλλικά ξεκίνησε πολύ νωρίς. Όταν ήμουν έξι  χρονών άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η πρώτη μου δασκάλα με έκανε να αγαπήσω τη γλώσσα και ουσιαστικά με οδήγησε να μπω στη Γαλλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σαν παιδί δασκάλων, η διδασκαλία ήταν για μένα κάτι οικείο.
   Από τα φοιτητικά μου χρόνια άρχισα να παραδίδω μαθήματα σε παιδιά και αργότερα να εργάζομαι σε φροντιστήριο. Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι πάντα ο φάρος που με οδηγεί στην επικοινωνία  μαζί τους, τόσο μέσα, όσο και έξω από την τάξη. Η διδασκαλία για μένα αποτελεί  ταυτόχρονα  χαρά και πρόκληση. Το να καταφέρνεις να φτιάχνεις γέφυρες και να μεταδίδεις γνώσεις και αξίες έχει ανεκτίμητη αξία.
   Το ότι είμαι  μητέρα δύο παιδιών με βοηθά να κατανοώ καλύτερα την ψυχολογία των παιδιών αλλά και την ανησυχία των γονέων για το μέλλον τους. Παρόλο που η εμπειρία μου είναι σημαντική, δε σταματώ να εξελίσσομαι μέσα από σεμινάρια εκπαιδευτικού ή ψυχολογικού περιεχομένου. Γιατί η γνώση δε σταματά ποτέ.
   Όσον αφορά τα ενδιαφέροντα μου, διαβάζω λογοτεχνία, είμαι δρομέας μεσαίων αποστάσεων και συμμετέχω σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Υποστηρίζω ενεργά τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

 • Γερμανικά

  • Vicky

   Vicky

   Βίκυ

  • Irene

   Irene

 • Ιταλικά

  • Ioanna

   Ioanna

   Ονομάζομαι Ιωάννα. Εργάζομαι ως καθηγήτρια Ιταλικών εδώ και 27 χρόνια, και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ταλιακού» τα τελευταία 8 χρόνια. Είμαι υπεύθυνη για όλα τα επίπεδα και πτυχία των ιταλικών. Επίσης προετοιμάζω μαθητές για τις εξετάσεις εισαγωγής στα ιταλικά πανεπιστήμια. Έχω σπουδάσει στην Ιταλία Ελληνική και Ιταλική φιλολογία. Η διδασκαλία είναι η ζωή μου καθώς αγαπώ πολύ τα παιδιά, μικρά και μεγάλα και μου αρέσει να τα βλέπω να προοδεύουν. Τέλος, ενημερώνομαι διαρκώς πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με μαθησιακές δυσκολίες και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

 • Γραμματεία

  • Dorothea

   Dorothea

   Γειά σας, ονομάζομαι Δωροθέα.  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλλιθέα και είμαι γραμματέας. Είναι μια θέση που απαιτεί οργάνωση, τυπικότητα και καθημερινή επικοινωνία με ανθρώπους. Για να μπορέσω να εργαστώ ως γραμματέας τελείωσα την Didacta το 1986. Από τότε εργάστηκα τριάντα χρόνια σε μια πολυεθνική εταιρία. Τα καθήκοντα άλλαζαν ανά τα χρόνια. Εδώ και ενάμιση χρόνο εργάζομαι ως γραμματέας στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΑΛΙΑΚΟΥ. Η καθημερινή μου επαφή με τα παιδια με χαροποιεί πολύ καθώς με την ζωντάνια τους μου δίνουν την ενέργεια που χρειάζομαι για να ανταπεξέλθω χωρίς κούραση στις υποχρεώσεις μου.

  • Frosso

   Frosso

   Είμαι η Φρόσω, γραμματέας στο κέντρο ξένων γλωσσών Ταλιακού. Εργάζομαι από τον Σεπτέμβρη του 2005 στο παράρτημά μας στην Ανδρομάχης. Προσωπικός μου στόχος, να νοιώθουν οι γονείς ότι τα παιδιά τους, κοντά μας , έχουν πλήρη σωματική και πνευματική ασφάλεια.

  • Loukia

   Loukia

Μετάβαση στο περιεχόμενο